Hvorfor er forebyggende vedligehold vigtig for industrielle virksomheder?

Vi lever i en konkurrencepræget verden hvor det er vigtigt, at vedligehold ikke sløver produktiviteten. Effektiviteten falder hvis produktionen sættes på hold pga. uforudsete vedligeholdsopgaver, og længerevarende driftsstop betyder i princippet, at der tabes penge.

Typiske problemer der medvirker til overforbrug af interne ressourcer er bl.a. manglende:

 Rapportering på vedligeholdsjobs

 Brugervenlighed og let adgang til et vedligeholdssystem

 Opfølgning på timeforbrug og kontrol af omkostninger

 Opfølgning på brugen af reservedele og lager

 Dokumentation og teknisk info

Uanset branche, kan der opnås store fordele ved at benytte et vedligeholdssystem (CMMS)

Systemerne er rettet mod det ofte hektiske liv i en vedligeholdsafdeling, uanset om du arbejder indenfor facility management, produktion eller forsyningsvirksomhed. Et vedligeholdssystem giver overblik over vital information omkring vedligehold, samt mulighed for rapportering af vedligeholdsjobs. Du opnår sporbarhed, styring af dokumentation og let adgang til historik.

En app gør det let at indmelde fejl med fotodokumentation, hvilket betyder at flere folk indmelder fejl og hurtigere end normalt. Opret en opgave med fotos og beskrivelse af hvilke fejl der skal udbedres. Der kan evt. indsættes GPS koordinater på udstyret så det er nemt at finde frem til efterfølgende. Med et CMMS system kan nedetid og driftsstop holdes på et minimum. Struktureret vedligehold resulterer desuden i færre menneskelige fejl i organisationen.

Ved brug af et vedligeholdssystem vil der b.la. kunne opnås:

 Mindre lagerbinding

 Mindre risiko i produktionen

 Bedre udnyttelse af virksomhedens kapacitet

 Reduktion af spildtid og ventetid

 Stabil leveringsevne til kunder

 Reduktion af vedligeholdsomkostninger

 Vidensdeling mellem medarbejdere og interne afdelinger

Vedligeholdsystemer skaber værdi for Colas Danmark A/S i form af digitalisering og effektivisering

Asfaltfabrikken Colas Danmark A/S i Nørresundby har i en længere periode haft fokus på digitalisering i forbindelse med vedligehold og optimering af dette.

Mikkel Haldrup Jensen fra Colas, fortæller: ”Nøgleordet er, at systemet skal være nemt og tilgængeligt, ellers siger vores folk bare, at de ikke har tid til det. Derfor skal du hurtigt kunne indrapportere fejl og kunne få et hurtigt overblik over dagens opgaver. I den forbindelse er et cloud-baseret vedligeholdssystem en stor hjælp, for vi har altid adgang til systemet, uanset hvor vi befinder os. INEXTIA skal afløse vores post-it-system, som gør, at opgaver bliver forsinkede i stedet for at blive løst her-og-nu. Derfor kommer INEXTIA appen også til at spille en vigtig rolle.”

Læs mere