D&V dokumentation – hvordan får jeg styr på det?

Dres Balling
19 februar, 2024

Dokumentation til drift og vedligehold (D&V) er dokumenter, som du indsamler fra entreprenøren på dit projekt eller leverandøren af dine komponenter og reservedele. Det kan også være driftsoplysninger, som du selv har indsamlet i den daglige drift.

D&V-dokumentation inkluderer f.eks.:

  • Tekniske Tegninger
  • Manualer
  • Certifikater
  • Kvitteringer
  • CE-mærkning
  • Driftsoplysninger

 

Dokumenterne kan beskrive, hvordan du skal vedligeholde dine komponenter. De kan også bruges til at udarbejde drifts- eller projektplaner i din virksomhed.

Da vedligehold sikrer vedvarende drift, kan du drage mange fordele ved at have styr på din D&V-dokumentation.

En person der arbejder i et industrielt miljø, fabrik eller produktionsanlæg. Han bruger en tablet til at registrere sit vedligehold data

Håndtér D og V dokumentation i et digitalt vedligeholdssystem

I dag bliver næsten al dokumentationen tilsendt digitalt. Dette er både smart og effektivt, da du slipper for at skulle tilbage til kontoret for at finde dokumentationen i et ringbind. Men hvordan skal du opbevare filerne, så du nemt kan finde det rigtige dokument, når du skal bruge det?

En simpel mulighed mange benytter sig af er, at opbygge en struktur på en filserver, da det her er nemt at gemme filerne.

Dokumentationen vil være uafhængig af vedligeholdsopgaver, hvilket kan besværliggøre det for dine kollegaer i vedligeholdsafdelingerne at finde den specifikke dokumentation, der er nødvendig til opgaven.

Hvis du gemmer dokumentationen i et digitalt vedligeholdssystem, opnår du den fordel, at dokumentationen bliver koblet på de relevante maskiner, udstyr eller bygninger.  Dette gør det nemt at udføre vedligeholdsopgaven, da du kan se dokumentationen med det samme uden at behøve at vide, hvad du skal lede efter. Vedligeholdssystemer kan også give mulighed for at søge efter metadata og versionsstyre dokumenterne. 

Drift & Vedligehold dokumentation i INEXTIA

INEXTIA er et vedligeholdssystem, hvor du kan tilknytte dine D&V-dokumenter til de respektive komponenter og vedligeholdsopgaver. Dvs. at en manual, teknisk tegning eller lignende kan kobles direkte på udstyret, så vedligeholdspersonalet slipper for at skulle lede efter filerne på en filserver eller i et ringbind på kontoret.

Da INEXTIA kører som et website med tilknyttet app, kan du tilgå dokumenterne, uanset hvor du befinder dig. Du undgår altså at tage turen tilbage til kontoret, hvis du har glemt nødvendige D&V-dokumenter til at kunne udføre vedligeholdet.

Nyeste indlæg fra INEXTIA

En bygningskonstruktør der indtaster data på sin tablet

Hvad er TPM? (Total Productive Maintenance)

Total Productive Maintenance (TPM) er en proces og en strategi hvor der fokuseres på at maskiner, udstyr, ansatte og systemer skal supportere hinanden for bedre kvalitet.
19 september, 2022

LÆS mere

En mand der står og vedholder en maskine.

Din guide til de 4 vedligeholdelsesstrategier

Alle virksomheder indenfor alle brancher udfører vedligehold. Omfanget af vedligeholdelsesopgaverne varierer alt efter virksomhedstype og størrelse.
Dres Balling
16 juni, 2024

LÆS mere

En person der arbejder i et industrielt miljø, fabrik eller produktionsanlæg. Han bruger en tablet til at registrere sit vedligehold data

D&V dokumentation – hvordan får jeg styr på det?

Dokumentation til drift og vedligehold (D&V) er dokumenter, som du indsamler fra entreprenøren på dit projekt eller leverandøren af dine komponenter og reservedele.
Dres Balling
19 februar, 2024

LÆS mere

Få INEXTIA nyheder

Billedet viser et katalog og en tablet, begge med forsiden af et katalog med titlen "VEDLIGEHOLD DASHBOARDS." På forsiden står der: "Et katalog om hvordan du bruger dashboards til effektiv anvendelse af data og optimering af vedligehold." Øverst står der "KATALOG," og nederst er INEXTIA's logo synligt. Baggrunden viser en hånd i en arbejdshandske, der holder et værktøj.

Gå ikke tomhåndet herfra

Vedligeholds Dashboards

Dette katalog fortæller dig hvordan du bruger dashboards til effektiv anvendelse af data og optimering af vedligehold.